Hvilke data der kan flyttes afhænger af den mulige integration der kan laves mellem jeres nuværende økonomisystem og jeres fremtidige tidsregistreringssystem. Typisk er der i de fleste tidsregistreringssystemer en protokol for hvilke data der anvendes til tidsregistrering. De data kan problemfrit modtages fra jeres økonomisystem og anvendes til tidsregistrering. Når tidsdata er indsamlet, kan de sendes retur til jeres økonomisystem. Spørg den eller de leverandører I er i kontakt med, hvilke data de kan modtage og sende.
Tag afsæt i jeres behov Det begynder faktisk et helt andet sted: hvad er det I ønsker at måle på?
Kig på jeres nuværende system, og gør jer klart hvilke data I har brug for kommer tilbage fra tidsregistreringen. Ønsker I blot at ordrer skal have en samlet forbrugt tid, så behøver I ikke at sende styklisten eller ruten til tidsregistrering. Hvis I derimod ønsker at måle dybe detaljer på ordrerne, skal flere elementer kunne modtages af tidsregistreringsystemet, beriges med tidsdata, og sendes retur.
Lad mig give et eksempel med afsæt i BeSofts Multi-Jobs: En kunde arbejder med større projekter, der består af flere maskiner, der igen består af en række komponenter. Kunden opretter ordren i C5, og ønsker at måle på komponent-niveau. Data om projektet, maskinen og komponenten sendes til Multi-Jobs, og her vælger medarbejderen først projekt, herefter den maskine i projektet der arbejdes på, og dernæst den relevante komponent. Medarbejderens tid tæller nu på medarbejderen, projektet, maskinen og komponenten, og kan efterfølgende sendes retur til C5 fra alle niveauer.
Navision, Business Central, Axapta, C5, Visma, Economics, Uniconda, XAL, etc... Vores erfaring er, at alle ovennævnte systemer understøtter udveksling af data. Er det et system I råder over (i modsætning til f.eks. Economics, Dinero og andre, der ligger i "skyen" - læs mere om det her), vil det relativt enkelt kunne tilpasses til jeres præcise behov, og Multi-Jobs har ingen erfarede begrænsninger på udveksling af data.
Selv systemer af ældre dato kan vi "tale med", f.eks. AS400 eller ældre versioner af Navision, Axapta og C5.
For økonomisystemer der ligger i "skyen", tilgås data via en API. Her findes der forskellige metoder til at hente og aflevere data, og kræver en del erfaring for at gøre det sømløst. Hør de forskellige leverandører I har i spil, hvilke erfaringer de har.
Systemskifte Fra tid til anden hører jeg, at man gerne vil vente med at indføre elektronisk tidsregistrering, da man står overfor at skulle skifte økonomisystem. I BeSoft-regi svarer det lidt til at ville vente med at skifte til sparepærer hjemme i stuen, indtil den nye bil er købt. Skifter I økonomisystem efter vi har installeret tidsregistrering, "taler" vi blot med det nye i stedet for, når det er på plads. Faktisk kan det være en fordel at implementere tidsregistrering, og få det ordentligt indkørt, før det "store skift" af økonomisystem, så I ikke står med to implementeringsopgaver på én gang. System og behov Det er vigtigt, at det er jeres behov der bestemmer den løsning I vælger. Det skal ikke være systemet der bestemmer hvad I kan. Derfor kan I med fordel bruge Checklisten for at afdække jeres faktiske behov, og dernæst se på hvilke leverandører der passer bedst til jer.
Ved at bruge Checklisten undergå I at købe for stort eller for småt.